Paleo Dieet – Het Gewichtsverlies Geheim van de Nederlanders

Heb je je weleens afgevraagd wat het geheim achter het gewichtsverlies van de Nederlanders is? Hoe verliezen ze zo succesvol gewicht, zonder dat ze allerlei vermoeiende fitnessprogramma’s moeten volgen of crash diëten moeten doen? Het geheim is, dat ze diep hebben gegraven in de geschiedenis van onze eetgewoontes. Ze hebben een dieet programma ontwikkeld, dat is gebaseerd op de eetgewoonten van de mensen uit het Paleolithische tijdperk, het Paleo dieet. De bedenkers van het dieet zagen in dat het eetpatroon van deze vroege mensen hen hielp om fit te blijven. Dus, besloten ze om een kijkje te nemen in het Paleolithische tijdperk om de eetgewoonten uit die tijd in hun dieet in te passen en op die manier gemakkelijk en succesvol gewicht te verliezen.

Voordelen van het Paleo Dieet

Het Paleo dieet verbiedt het eten van bepaalde dingen niet, maar adviseert slechts om het eten van sommige etenswaren te beperken om vet te verliezen. Je kunt nog steeds je favoriete gerechten eten, maar met wat andere gewoontes tussendoor. Het Paleo dieet geeft je niet de hele dag een hongerig gevoel en de drang om naar eten te gaan zoeken. Je zult in staat zijn om een bepaald voedingspatroon vast te houden dat goed smaakt en dat je tegelijkertijd helpt om gewicht te verliezen, zonder dat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt.

Wat moet je juist wel en wat moet je juist niet eten om de Fitheid van de Nederlanders te krijgen?

Volgens het Paleo dieet moet je om snel gewicht te verliezen vlees van grasetende dieren, vis, schaaldieren, vers fruit, eieren, noten, zaden en gezonde oliën zoals olijfolie, avocado olie, etc in geproportioneerde hoeveelheden eten. Het dieet verbiedt (raadt af) om granen die gluten bevatten, peulvruchten, zuivelproducten, geraffineerde suiker, aardappels, bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde plantaardige oliën, snoep en junkfood te eten. Het Paleo dieet moedigt de consumptie van bijna al het vlees aan, afgezien van zeer bewerkt vlees of vlees met een erg hoog vetgehalte. Als je snel gewicht wilt verliezen zoals Nederlanders, dan is het een aanrader om voortaan geen boter, kaas, softdrinks, yoghurt, alcohol, etc. meer aan te raken.

Hoe integreer je het Paleo dieet in in je leven, om gewicht te verliezen net als Nederlanders?

• Ontbijt volgepakt met energie om gewicht te verliezen: Maak een omelet met omega-3 verrijkte eieren, uien, paddenstoelen, pepers, stukjes kipfilet of kalkoen en broccoli.
• Paleo lunch: Wanneer je met een Paleo dieet begint, kun je als lunch een salade eten met een scala aan verschillende ingrediënten, zoals spinazie, radijsjes, komkommer, avocado, paprika, stukjes appel, walnoten of amandelen, etc. Je kunt de salade goed bewaren en er zelfs vlees in doen, zoals reepjes rundvlees, gehakt, bizon gehakt, kip of kalkoen. Je kunt ook vis zoals tonijn of zalm, of schaaldieren zoals garnalen toevoegen. Voeg tot slot nog wat citroensap en olijfolie toe en je hebt een geweldige lunch.
• Geniet van een toetje tijdens je dieet: Er zijn genoeg fruit en bes soorten te vinden om desserts van te maken. Het is goed mogelijk om lekkere snacks te maken van wortels, selderij, noten en fruit.

Samengevat

Nu je weet wat het geheim is achter het gewichtsverlies en de fitheid van Nederlanders, kun je zelf het dieet uitproberen en fit en gezond worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *